Skip to main content

כל הליך גירושין מתחיל בהגשת תביעה ליישוב סכסוך לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה. עם הגשת התביעה ליישוב סכסוך מתחילה תקופה שנקראת תקופת עיכוב ההליכים שבמהלכה אף אחד מהצדדים אינו רשאי להגיש תביעות.

למרות שהצדדים מנועים מלהגיש את תביעותיהם, הם עדיין יכולים להגיש בקשות לסעדים זמניים או דחופים, מה שהופך את תקופת "ההמתנה" לתקופה קריטית בה חשוב להיות עם היד על הדופק ולתת לעורך דין מיומן לנהל את ההליך.  כמו כן, במהלך תקופת ההמתנה, ייפגשו הצדדים לסכסוך עם עובדת סוציאלית מטעם יחידת הסיוע שתנסה להביא אותם לידי הסכמות, במה שנקרא פגישת מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום). הפגישה הראשונה ביחידת הסיוע היא ללא לווי משפטי, אולם עורך דין טוב ומקצועי ידאג להנחות את הלקוח כיצד להתנהל במהלך פגישת המהו"ת וכיצד להיזהר מ"מוקשים" העלולים לצוץ במהלכה.

חשוב לזכור, במסגרת פגישת המהו"ת הראשונה ולמרות היעדר נוכחותם של עורכי הדין, יחידת הסיוע מחויבת לאפשר לצדדים לקבל ייעוץ משפטי בטרם הם נוטלים על עצמם מחויבויות משפטיות כלשהן. גם כאן, חשוב שעורך הדין המייצג יהיה מקצועי מספיק כדי להגיב בזמן אמת ולדעת להכווין את הלקוח.

אסור להתבלבל, למרות המצג הלכאורי שמדובר בפגישת גישור, לרוב אנשי יחידת הסיוע אינם מנסים לשקם את מערכת הנישואין, אלא לכל היותר להביא את הצדדים להסכמות והסדרי ביניים עד סיום ההליך. עוד יש לציין כי אנשי היחידה אינם משפטנים ואין הם בהכרח בקיאים בדיני המשפחה ומסוגלים לספק לצדדים מענה מקצועי מלא ביחס לכלל זכויותיהם במסגרת הליך הגירושין, לכן חשוב ומומלץ להיוועץ בעורך דין ולהתעדכן במלוא זכויותיכם גם לפני הפגישה הראשונה.

משרדנו מבטיח כי לקוחותיו יגיעו לפגישת המהו"ת כשהם מצוידים הן בידע הנחוץ לקראת הליך הגירושין, והן בידע הנחוץ להתנהלות נכונה בפגישת המהו"ת. כמו כן, פעמים רבות אנו מצליחים להביא את הצדדים להסכמות הוגנות ומקצועיות, מה שחוסך את הצורך בניהול ההליך בבית המשפט ואף מייתר את פגישת המהו"ת.

ייעוץ חינם

השב בוואטסאפ
עשו את הצעד הראשון ושלחו לי הודעה עכשיו!
היי, אני עו״ד יהונתן ואשמח לעזור לכם.
שלחו לי הודעה ונתאם שיחת ייעוץ ללא תשלום.